Skeptikerna säger att elbilar och batteritillverkning är miljöförstörande, men frågan måste ju vara i relation till tillverkning av bränslebilar, oljeproduktion och dess giftiga avgaser (vilket inte finns på elbilen överhuvudtaget)!

Tänk om vi skulle dessutom få ett innovativt bolag som skulle före en rimlig peng kunna konvertera drivlinan (eftersom motorn är mindre och bensintankens utrymme kunde vara plats för batteri) på bränsle bilar till elmotorer hade vi troligtvis fått en snabbare övergång till miljövänliga bilar.

Kanske något för innovatören Hansi Kobe? Jobbade med honom 1993 och deras bolag Solon. Den första hybridbilen som gjordes i lilla Uddevalla! Betänk att Toyota Prius kom först 1997.

Sverige och Solon var först, men de fick inte det stöd de skulle haft.

Tänk om t exempel Saab Automobile AB köpt upp Solon och övergått till hybrid redan då?

Spännande tanke!

 

 

Nu blev ju Saab Automobile ändå ett EV bolag genom uppköpet av NEVS, men Saab hade varit i frontlinjen om de redan 1993 hade satsat på hybridbilar och övergången till EV fordon hade därefter inte blivit så stor.

Det är skillnad på att vara ett traditionellt bolag och ett innovativt men jag upplevde Saab som ett av de senare. Kanske lyssnade inte cheferna på deras utvecklare tillräckligt mycket?

Eller att de blev försiktigare och mer traditionella efter deras kris under 1990?

Då kom också GM in i bilden. GM cheferna gjorde mycket bra åtgärder men personer som David Herman (CEO) och Jim Crumlish (CFO) skulle kanske stannat kvar längre och följt bolaget och tillsammans med innovatörer skapat ett livskraftigt bolag.