Trots att det snart gått 15 år sedan Michael Jacksons tragiska bortgång, är intresset för “Kungen av pop” större än någonsin. Den legendariske artistens musik och arv verkar bara växa i betydelse med tiden som går.

Det var den 25 juni 2009 som världen förlorade en av sina mest banbrytande underhållare genom tiderna. Michael Jacksons död i en alltför tidig ålder 50 år gammal, sände chockvågor över hela jordklotet. Miljontals fans världen över sörjde en stor förlust för musiken och underhållningsvärlden.

Men det var först fem år senare, 2014, som Michael Jacksons enorma inflytande och popularitet nådde nya höjder. Efterfrågan på hans musik sköt i höjden och streamingtjänster rapporterade rekordsiffror för den ikoniske artistens hitlåtar. Jackson-memorabilia och souvenirer gick åt som smör i solsken.

Dokumentären “Michael Jackson’s Journey from Motown to Off the Wall” gav en unik inblick i geniet bakom några av världens mest älskade poplåtar. Med mer än 100 miljoner sålda exemplar är albumet “Thriller” fortfarande den bäst säljande skivan genom tiderna.

Men Jackson var mer än bara en musikalisk begåvning, han var en riktig underhållare och dansvirtuos. Hans legendariska scennärvaro, vingvingarnas signatur rörelse och den strama klädstilen gav honom ett unikt uttryck som fortfarande kopieras.

Intresset för Michael Jackson svalnar inte med åren som går. Tvärtom tycks varje ny generation upptäcka och uppskatta hans musikaliska magi på nytt. Den sanna “Kungen av pop” regerar från graven och hans inflytande över musiken är lika stort idag som för 30 år sedan. Michael Jackson är sannerligen odödlig.

Kanske är det det som är odödlighet? För som någon sa; Du dör två gånger, en gång när du avlider och en gång när ingen talar om dig längre…