Under min del där jag jobbar som Affärsängel (ca 6%) kommer jag i kontakt med entrepenörer som ofta har intressanta och spännande idéer. En del jobbar inom området hållbarhet (sustainibility) och jag hyser mycket respekt för dem som jobbar inom detta framtida tänk och sustainable område. När jag jobbar som affärsängel blir man duktig på att se vad som behövs för att få en framgångsrik verksamhet, både startups (entrepenörer med en ide) så väl som när jag jobbar som Management Consult med turn-arounds (verksamheter som inte får en sund ekonomi eller organisation och behöver en förändring).

Vet inte om det är ödet men jag har nyligen hjälpt flera entrepenör med grundtankar kring samhällsnytta. De har bolag och driver sin vision inom området att “må bra” (Kjell Enhager har sagt mycket klok om detta) och vissa vill bygga en verksamhet kring att må bra i skolan och under ett seminarie i torsdags på K22 mötte jag ytterligare en person inom liknande område, att  må bra på jobbet.

Eftersom jag vet att “ensam är ALDRIG stark” så jag har föreslagit att dessa personer ska bygga en organisation (inte nödvändigtvis ett bolag) ihop eller skapa en paraplyorganisation som man jobbade under, för att få ett gemensamt varumärke i dagens “brus”…

Jag håller själv på med min Ledarskapsblogg där jag talar om ett annat område, dvs “det goda ledarskapet”. Det påverkar naturligtvis framtiden om vi har bra ledare. Visionen för bloggen är att vi ska få en sunt ledarskap som hjälper Sverige att bygga framtida framgångsrika (behöver dock inte betyda hög omsättning) bolag. Missionen är att sprida kunskap till människor om fakta kring ledarskap och att vi inte ska acceptera dåligt ledarskap någonstanns.

Jag har vilja att vara med i många saker i dagens samhälle, men jag vet mina begränsningar och jag har en svaghet att lätt bli engagerad i olika saker vilket gör att jag idag är Management Konsult, sitter med i flera bolag, engagerar mig i startups via min Affärsängel del, Mentor och Coach för ledare och Föreläser om ledarskap. Så jag kan inte engagera mig i mer aktiviteter även om jag skulle vilja.

Men jag önskar all lycka till de entrepenörer som vill göra en samhällsnytta och jag hoppas de tycker min ide om att inte bara tänka i gamla normer, dvs att man ska bygga bolag, utan kanske mer utifrån det som jag tror framtiden kommer bli – att man jobba i nätverk med en gemensam vision, mission och mål inom ett område.

Vore kul att veta om de tyckte min idé var intressant, så intressant att de träffades och att det faktiskt resulterade i ett samarbete. Håller tummarna att de kunde se en nytta att vara TEAM, dvs Together Everyone Achieve More.