Läste artikel i “n” (Norwegians tidskrift 20) augusti 2014 om myFC’s CEO Björn Westerholm och deras produkt PowerTreek (powertreek.com) som är en energi “puck” stor som en iPhone och som kan ladda telefonen full med bara vatten och salt. Men redan i oktober kommer en nya variant som är 3 gånger så kraftfull!

Företaget myFC är en avknoppning från Kungliga Tekniska Högskolan (KTH). De har redan jobbat med de största mobiltelefontillverkare och detta tror jag kommer bli en intressant utveckling.
Negativt är dock priset på EUR 219 ( inkl en laddare och 9 puckar), men puckarnad kommer kunna återvinnas och kanske ett pantsystem kommer skapas av återförsäljarna vilket naturligtvis är ett plus.
Fördelen är dessutom att det inte behövs så mycket fossilt bränsle som det tar för att producera vanliga batterier.
President Obama såg denna innovation när han var på besök i Sverige och tyckte det var en riktigt cool pryl!
myFC har precis introducerats på NASDAQ OMX och har stora planer på att göra nya produkter som är bättre, mindre, smartare och miljövänligare.
Vi behöver fler av dessa bolag som visar att det går skapa ren energi! För Sverige att hålla sig i framkant inom high tech som tidigare samt att visa världen att vi kan skapa lösningar som påverkar miljön mindre utan att stoppa vår utveckling.
Vem vet? Kanske kan vi i framtiden bara hälla i vatten och salt i mobilen så funkar den…