En dag i Mats Kallmyrs liv – Lördag och Söndag – 2008-11-29–30 (Vecka 48)

Lördag
Gick igenom alla gamla digitala bilder (ända från 1996) och lade in dem på vår NAS-disk (nåbar från webben). Allt från disketter till CD-skivor. Städa upp i kvitto härvan och sorterade in dem tillsammans med kreditkortsräkningen. Fattar inte folk som i butiker säger “släng kvittot”?! Hur har de koll på sina utgifter eller om det blev något fel? Åt en krögarpytt i panna till lunch.Forsatte med digitala bilderna… Puhhh… vilket jobb!Lagde ingen middag, eftersom jag åt lite rester.Såg en film på TV med Bruce Willis och Michelle Pfeiffer “The Story of Us (1999)”, var väldigt dramatisk och traumatisk, så jag grät…

Söndag
Kom upp lite sent, men var färdig med frukost vid 09:30.

Gick igenom e-post och svarade lite förfrågningar som att vara föredragshållare mars 2009 på Grand hotell i Stockholm. Samt mitt jobb med Kjell Enhager i Portugal i april 2009 osv.

Sedan ringde min vän Roger och tyckte vi skulle ut och promenera. Vi gick från vår bostad till nästan att nå till Näsby park. Vi hade mycket prat om våra familjer och beteenden (som vi brukar tala om). Kul att Roger är beteendevetare och jag tycker det är mycket intressanta samtal när vi träffas. Sedan blev vi hungriga och åt sushi på Restaurang Eskader.

När jag kom hem började jag ordningställa en del papper till visumet och ett läkarbesök jag skulle göra nästa vecka.

2008-11-10

En dag i Mats Kallmyrs liv – Lördag och Söndag – 2008-11-08–09 (Vecka 45)

Lördag.

Jobbar någon timme med det man inte hann under veckan. Vi ska starta med support för Mellan Östern på måndag. Lite dokument etc för den starten att fixa med…

Åt som vanligt en fruktsallad först (ananas, päron, plommon, apelsin) och sedan blev det pannkakor. Låter väl gott?! Till lunch blev det pasta med kyckling/shitake pasta sås. Middagen blev det rödspätta med äpple curry sås och socker ärtor och färsk sparris.

Plockade igen med papper, betalade några räkningar och gjorde en ny “Att-göra”-lista på det som jag privat behöver fixa… den blev lång…

Skulle få min kompis Per-Johan på en fika, men han fick troligen influensa.
Kollade på Arn-filmen (den första). Mycket intressant film!

Söndag.
Åt fruktsallad som vanligt (mango, apelsin, kiwi, banan) och sedan några pannkakor från igår (lika goda då som nu).

Roger ringer och vi bestämmer att vi tar en fika efter att han tvättat sin bil. När Roger (som är beteendevetare) och jag träffas blir det långa och intressanta diskussioner. Om allt mellan himmel och jord, men oftast med tyngdpunkten på ledarskap. Det är så intressant att tala med Roger eftersom han har sådan djup kompetens inom utvecklande ledarskap. Jag har lärt mig mycket av honom. Men oavsett det känns det som jag har hur mycket som helst kvar att lära…

På eftermiddagen ringer Marco. Han skulle komma förbi och då har han en fin Cresent cykel till Michelle! Marco och Mikaela har ett hjärta av guld! Vi testade ett DJ-program tillsammans, men Marco hade bråttom hem tyvärr. Vi hade med oss lite fint te till dem från Kina, så det lämnade jag till Marco innan han åkte.
Gick igenom bloggen och uppdaterade den. Nu ska jag gå och lägga mig med en känsla att jag inte hunnit gjort något… När jag tänker efter hade jag dock både diskat, tvättat och städat. Oavsett så går helgen väldigt fort!

2008-11-08

En dag i Mats Kallmyrs liv – Familjen Mats Kallmyr (2008-11-06)

Marielle (född 1985)
Min största flicka jobbade som process ingenjör på Shell (oljebolaget) tills hon blev mor. Nu bor hon i Ljungskile, i sitt hus med sin pojkvän Gregory och deras gemensamma son Neo. Känns blandat att vara morfar; ”för ung för att bli morfar”, men samtidigt helt underbart att få hålla den lille grabben Neo i sin famn.Marielle är också med i ett popband, ”Violent Greens”, som gjort en första CD. Om ni har internet kan ni lyssna på låtarna/ladda ner dem på Spotyfy och MySpace (sång på engelska). Det är Marielle som sjunger (lead singer). De gjorde också en sommarlåt som gick på svensk radio (P3) under en sommar under sitt andra popbands namn ”Kantarelle” och den låten kan ni lyssna på (sång på svenska).Marielle har dessutom körkort, vilket nog var en stor viktig sak för henne i hennes liv. Och hon jobbar extra ibland som fotomodell.Marielle var mycket intresserad att få komma med till Norge och se vart allt började (Kallmyr’s gården). Så kanske hon, barn och pojkvännen också kommer med till vår planerade resa 2009?Nathalie (född 1988)
Bor i Munkedal och med sin pojkvän. Har tyvärr mindre kontakt med henne, än jag önskar. Hon är utbildad florist och stått i en blom-/trädgårdsaffär, men nu är hon på Munkedals Pappersbruk tror jag.

Michelle (född 1999).
Lärde sig cykla och simma 2008. Stora saker för henne! Vi har ju flyttat runt i olika länder så mycket att det inte funnits ro att lära sig cykling och simning. Hon har dock fått spela golf och tennis.Hon älskar att uppträda, så hon brukar göra det på skolavslutningar osv. Hon har gått i danskurs, och jag var tränare för ett innebandy lag som Michelle också är med och spelar i. Vi slutade med innebandyn och fortsatte istället med tennis och simmning istället. Hon har också varit på skådespelarskola hösten 2007. Puhhh… Ja, det är mycket aktiviteter för barnen.Michelle talar idag 3 språk; svenska, shanghai/mandarin (kinesiska) och engelska. När vi bodde i Dubai, UAE, så gick hon på en internationell amerikansk skola och där lärde hon sig engelska. Idag har hon hemspråksundervisning i kinesiska på skolan.
Isabelle (född 2006)
Isa är vår andra (min fjärde) solstråle och underbart litet barn. Verkar duktig på tal och är snabb på att lära sig saker.
Min fru, Jean
Jobbar som inköpare på Inflight Services, som levererar taxfree varor; sprit, parfym, leksaker etc till flyg (t ex SAS) och båtar. Hon är just nu barnledig och kommer börja jobba maj 2009.
Mats, dvs jag
Jobbar på Ericsson som Contact Center chef. Jag har varit chef nu i över 20 år och stor trivs med det jobbet. Att utveckla människor är det jag brinner för och tycker är intressant!Tidigare var jag Program manager på Ericsson och reste runt hela världen osv osv. Allt finns på min yrkeshemsida på LinkedIn
Jag hoppas du har fått en liten inblick i våra liv och hur vi har det? Jag hoppas vi snart ses och prata om allt mellan himmel och jord!

En dag i Mats Kallmyrs liv – Jean’s mor – 2008

Jean’s mor CaiYun kom till oss i våren 2008. Det är dock varit en lång och svår process med att få visum, och den har dessutom varit en trög process.

Hon har tidigare varit hos oss under 3 månader när Isabelle föddes. Främst för att avlasta oss och ta hand om Michelle under Isabelles födelse.

Jean’s mor CaiYun var också i Sverige år 2000 när Michelle var ca 1 år och stannade hos oss under 6 månader.

Det var trevligt och avlastade oss mycket. Jean’s föräldrar verkligen älskar Michelle och Isabelle och vill gärna att vi flyttar till Shanghai.

En dag i Mats Kallmyrs liv – Livskvalitet (2008-11-08)

Livet i Stockholm, Sverige, är svårt. Man ska klara allt själv och vi har inga släktingar i närheten. Därmed kan man inte få avlastning eller hjälp med barnen.

Jean och jag har inte varit på bio eller på restaurang själva på över 5 år. Så vi funderar på att så småningom flytta utomlands igen. Jean’s föräldrar vill gärna att vi flyttar till Shanghai, Kina, och där finns stora möjligheter till att bygga en framtid. Men allt det medför också stora risker; försörjning, boende osv. Kallmyr reser öster ut denna gång 🙂

Förra gången reste Kallmyr släkten västerut till USA och Kanada!

Jag tror att det kommer kanske en dag man måste göra något för att få ett drägligt liv, och inte bara lämna barn på skola/dagis, jobba, hämta barn på skola/dagis, laga middag, lägga barnen och sedan sova.

Det måste finnas bättre livskvalitet än det vi har idag!

Varmt väder, sol, mindre skatt och möjlighet till hjälp med hushåll och barn står på vår önskelista.

Och mer socialt umgänge… som denna dag då vi firade min fru’s födelsedag med nära och kära vänner, Roger, Gunilla och Sara.

En dag i Mats Kallmyrs liv – Besök från Uddevalla (2007-09-07–09)

Vi bor idag i en lägenhet på 87 kvadrat meter och bottenplan med stor trä altan/veranda mot Östersjön (Stora Värtan och Hägernäsviken). Vi trivs väldigt bra med havet så nära (10-15 meter till vattnet, och med badbryggor).

Jag gjorde några mindre justeringar att göra på verandan nu i höst. Bland annat ska jag snickra en grind/dörr till verandan/altanen så inte Isabelle kan försvinna iväg till nästa sommar då hon förmodligen både går, springer och klättrar.

Som det är nu är det bara en trapp med 2 steg från verandan ner på gräsmattan, och med vatten så nära måste man vara försiktig.

Far kom upp på besök till oss under en helg, dvs 7-9 september 2007, för att hjälpa mig med grinden. Då kommer vi också få träffa Elsie (hans nya dam) för första gången.

Far får se Isabelle för första gången (han har inte varit hos oss på över ett och ett halvt år sedan). Så det var både intressant och trevligt!

En dag i Mats Kallmyrs liv – Höst (2007)

Här i Stockholm är vädret på väg mot höst, vi har haft en väldigt dålig sommar i år. Dock brukar östkusten, Stockholm, vara konsekvent, när det är sommar är det varmt och sol, när det är vinter är det kallt och mycket snö.

När jag bodde på västkusten var det mycket mildrare, på sommaren en del regn och på vintern mycket blöt snö/slask (Golfströmmen). Så det är stor skillnad på vädret på väst respektive östkusten i Sverige.

Nu på kvällen faller temperaturen ner till 6-8 grader och på dagen 14-18 grader. Just nu har det blåst i flera dagar.

En dag i Mats Kallmyrs liv – Släkten Kallmyr (Norge)

Förutom mina kontakt med mina barn, har jag idag bara sporadisk kontakt med Kåre Jr, Björn-Arild, Oddrun, Oddbjorg och Pierre (min bror Thomas son).

Jag träffade Tor-Kjetil (Arne och Solfirds son) på min mors begravning och bad honom att kontakta mig via e-post, men tyvärr jag fick aldrig något svar…Jag hade bokat/beställt en så kallad web site www.kallmyr.org, och tanken var att vi skulle bygga upp en sida på internet om familjen Kallmyr. Men jag hade inte tid att skapa en hemsida för Kallmyr-släkten tyvärr. Hoppas att någon av oss eller de yngre i Kallmyr släkten skulle vara intresserad att skapa en hemsida för “Kallmyr”.

Hade tidigare kontakt med en släkting vid namn Buzz i Kanada? Men tyvärr tappade jag kontakten efter att han hade problem med sin e-post adress (virus). Han och jag hade byggt upp en websida om Kallmyr-släkten. Den var riktigt bra, men det blev problem med web-sidan. Min bror, Thomas Kallmyr, som ägde sidan (super user) och gjorde något så vi kom inte åt den längre och kunde uppdatera den.

Nåväl, jag tror Buzz eventuellt skapade en annan hemsida, men är inte säker. Skulle vara intressant att få kontakt med honom igen. Han skrev ofta, men mitt jobb gör att jag inte hinner svara honom i den takt han önskar tror jag.

En dag i Mats Kallmyrs liv – Mats och Jean’s barn

Jag skulle vilja visa er så mycket av allt kring familjen Mats Kallmyr; var vi bor, hur barnen växt upp, blivit duktiga och vackra Kallmyrs damer; Marielle, Nathalie och den flickorna jag har med min underbara fru Jean; Michelle (född 1999) och Isabelle (född 2006) ser ut.

Och det går för allt detta finns idag på internet!
Så gå till vår hemsida http://kallmyr.spaces.live.com/.

Där finns mängder av bilder av alla barnen, vårt bröllop, var vi bor och har bott (Saudi, UAE, Kina) osv.

Så jag hoppas ni också inser nyttan med internets fantastiska värld?

En dag i Mats Kallmyrs liv – Mats far (2007)

Min far var uppe och hälsade på släktingar 2007 under Molde festivalen. Han hade då med sig en dam som han träffat, Elsie, som var med upp till Molde. Känns bra att han inte är ensam längre!

Jag själv har ju bott utomlands och kanske kommer så göra igen. Då är det bra om det finns någon som kan se till honom.

Far hade det tufft de sista åren med mor. Det kan aldrig vara bra att se sin käresta (min mamma) lida på så nära håll under så lång tid, 20 år.

Nåväl, det är som sagt gott att han inte längre är ensam och han har fått lite bättre livsgnista, tycker jag mig se. Det är bra!

En dag i Mats Kallmyrs liv – Algarve, Portugal och Molde, Norge (2007)

Hela familjen Mats Kallmyr åkte till Algarve, (sydvästra) Portugal, för att fira min 45-årsdag (1 maj 2007) hos några kära vänner vid namn Sandra och Micke som bor där. De har ett stort flott hus och vi hade fina dagar i en avslappnad miljö. Vi stannade där under ca 10 dagar, men när vi reste till Portugal var det inte helt lätt att sköta Isabelles matlagning och få henne att äta. Jag tror att det berodde mycket på miljö ombyte, annan mat och flygresan. Detta var tänkt att vara en av två utlandsresor under året 2007. Den andra resan var tänkt att gå till Molde, Norge.

Men det var så att vårt minsta barn, Isabelle, har problem att behålla maten. Hon har blivit mjölk protein intollerant/-allergisk och har lätt för att få upp maten. Så vi kämpade väldigt med att få henne att äta den mängd mat hon ska ha per dag för att växa och bli stor. Hon är glad och pigg, men hon går inte riktigt upp i vikt som hon ska.

Vi har tidigare varit hos en mängd olika läkare under lång tid, men nu känns det som vi kommit till rätt läkare. Vi har bland annat mött en mag-specialist på Astrid Lindgrens sjukhuset (hospitalet) tidigare i augusti 2007 och nu ska vi möta ytterligare till en mun-specialist, logoped(2007-08-29).

Vi fick då den hjälp vi behövde. Den första läkaren sa att besväret troligen kommer att försvinna när hon blir 1,5-2 år, och han hade många liknande fall. Det känns ganska bra att det inte är någon ”speciell sjukdom” just för henne, utan en ganska vanligt förekommande beteende hos barn.

Så efter Portugal bestämde vi att vi får vänta med resor tills hon blivit bättre (1,5-2 år). Därför var vi tvingade att ställa in resan till Norge. Och det kändes väldigt tråkigt!

Jag hade hoppats få se er alla våra släktingar och framför allt presentera min underbara fru Jean för er dem. Jean har aldrig varit så långt norr ut i Norge som Molde…

Men jag kommer inte ge upp! Isabelle fungerar nästa helt utan problem och återgått till normalt ätande. I så fall åker vi till Molde sommaren 2009. Då kanske Jean’s mor CaiYun är med (hon kanske kommer till Sverige då).

2008-11-04

En dag i Mats Kallmyrs liv – Söndag-Tisdag (2008-11-02–04)

Söndag.
Under söndagen (helgen) har vi städat och försökt röja i allt pappers arbete. Det är otroligt att vi är inne i det “papperslösa”-samhället. Tänk om allt kunde komma elektroniskt istället? Då skulle vi sparat skog, energi och slippa sopor osv.På söndag åt vi en enklare lunch bestående av tacoköttfärs med tomat, gurka, cream fraishe, ost, ekologiska/organiska tortillachips och -fullkorns wraps till lunch.Fjärilskotletter, sockerärtor, hollandiesås, morot och potatis blev det till middag. En favorit faktiskt! Och mer morötter än potatis eftersom morötter är nyttigare, men lite sås bara eftersom den är ganska fet.Vädret var fint så jag gick ut och sprang ca 3-4 km och höll på att ta livet av mig… Jag måste tänka på att jag är en tävlingsmänniska med dålig kondition, och som måste få tillbaka grundkondition innan jag funderar på att springa igen.Talade med min nära vän Roger och han sa att springa är överkvalificerat, och istället är det bättre att gå in rask takt. Man kan njuta av livet samtidigt, se sig omkring och få frisk luft. Dessutom är vi nordbor inte byggda att springa långa sträckor. Våra kroppar är för tunga och våra knä osv tar stryk. Kenyaner och Etiopier är dock bättre byggda… Nåväl, gå är kanon! Det blir min melodi i fortsättningen…Måndag.
Hade ledningsmöte med mina Primary Specialister och vi hade en bra dialog om våra olika utmaningar framgent. Gick bl a igenom kommande implementation av Market Unit Middle East. Vi ska också ta upp mina tidigare “Management möten” med alla eftersom det finns ett behov av kunskap om team, Ericsson sätt att jobba osv.

Tisdag.
Hade ett väldigt intressant Personligt Utvecklingssamtal (IPM) och samtalet flöt på riktigt bra. Vi blev färdiga i tid. Under lunchen möte jag George, Otto och Lars. Hade ett bra samtal med Otto om Ericssons ledarskap. Sedan såg jag på web casen med Hans Vesterberg. Mycket “cost obsession”, operational excellence, neddragningar, sparsamhet och tyvärr alldeles för lite vision, framåtanda, plattare organisation och bättre ledarskap (vilket jag hade hoppats få höra).
Färdigställer flera IPM möten och dokument under eftermiddagen.

2008-10-31

En dag i Mats Kallmyrs liv – Sommaren (2008)

Detta är min första blogg (alla tjatar ju att det är så inne och jag gick på det)!
Är inte säker på hur bra, ofta eller hur personlig den blir, men ni som läser den får väl bedömma.
Främst kommer den säkert handla om min underbara familj.
Fotot är på min fru och min dotter Michelle under midsommar på Skansen 2008.

Just nu är det 6 grader ute och det känns sådär… Värme och sol är mer min grej. “Mysa” i höst/vintermörkret är det inte. Är det inte så med handen på hjärtat att “mysa i den mörkare delen av året” är ett sätt att orka sig igenom den delen. Jag menar hur ahde det varit om det inte var en mörk årstid i Sverige, utan sol som ungefär i Thailand eller liknande?

Men jag tror det är en överlevnadsstrategi att göra “mys i mörkret” och på det sättet göra det möjligt att inte bli deprimerad. Men det är ju bara vad jag tror…
Visst är människan otroligt smart och intelligent, samtidigt så dum! En överlevnadsartist med självmordsidéer. För vem tänker på miljön när klockan är 5 i 12? Och kapar regnskogar, går in och rubbar naturens balanser, skjuter bort rovdjur för att vi ska ha fler hjortar, älgar, vildsvin osv för vår underhållning som kallas “jakt” på vår “att-göra”-lista?
Men detta återkommer jag nog om i kommande bloggar…
Ha det och sköt om dej!
Hopp och hej, leverpastej!