Hoppa till verktygsfältet

Jag har funderat på om jag en gång skulle skriva en bok om mina upplevelser i livet men tänkt att ”vem skulle vilja läsa den?”. Kanske mina barn, min fru, familj eller vänner. Så då blir det bara ett tiotal exemplar sålda och det vore ju ekonomisk katastrof! Något som jag som utbildad ekonom naturligtvis skulle tycka inte vara acceptabelt.

Så tänkte jag en gång till och kom på att om jag nu är den ”early adapter” som så många tycker så kanske jag ska använda nutidens media för att göra samma sak? Dessutom till ringa eller ingen kostnad alls. Ekonomen slår till igen.

Det finns många sätt att nå ut i media bruset. Idag är det enormt och många gånger reflekterar jag att detta ”moster” av information är fortfarande i något slags kaos. Jag reflekterade att mitt sätt att se på det och noterade att mitt sätt att strukturera saker har även här påverkat mig. Jag har nog de flesta av de större sociala medierna, men jag har också en strategi hur jag använder dem. I stora drag i alla fall, och det är väl så en strategi ska vara?

Så Facebook är för mig en personlig kanal, dvs att finna och underhålla ett socialt nätverk, LinkedInförsöker jag renodlat hålla till min yrkesmässiga del i livet, MySpace fokuserar mer på mina musikaliska intressen Simple Minds och den syntkultur jag tillhörde i min ungdoms dagar, Twitter är lite av en hydbrid där jag länkar privat, yrkesmässigt, musik och intressen. Twitter är lite av att ”stå på barrikaden” och uttrycka något för mig. Twitter är dessutom länkat till andra sociala media som LinkedIn och MySpace osv.

Så vart denna blogg kommer leda vet jag inte men jag hoppas jag kommer kunna dela med mig av mitt liv, upplevelser och reflektioner.

Och kanske är du som läser med någonstans i denna blogg?

 


Mats Kallmyr

Mats

Born and raised on the Swedish west coast, 90 kilometers north of Gothenburg (Uddevalla), Sweden. Here was also where I undertook my training in finance, economics and marketing. During my military service as a Sergeant (1983-1984), I found a passion for leadership and that I wanted to work with that in my coming future. Worked eight years at Saab Automobile AB (Trollhättan & Nyköping), which was a very educational period. The automotive industry is very focused on efficiency and "do-right-from-beginning" approach, i.e. “the Toyota model” (lean), and was therefore a very good start to my career in management and something I always carried with me through my professional life. Live in Stockholm with my wife Jean and my two daughters. I have also two daughters that have moved out and own families. Like social media and please feel free to connect to me on any of them...

0 kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.